Wist u dat

Het belang van smeren

Schoonheidsspecialisten blijven het roepen: bescherm je huid tegen de zon! Maar waarom is dat zo belangrijk? Je bovenste huidlaag is verhoornd. Deze laag beschermt je tegen vochtverlies door de aanwezige lipide. Daaronder ligt de lederhuid, waarin melanocyten het pigment melanine aanmaken. Die beschermt de huid tegen UV-stralen. De productie hiervan verschilt van huid tot huid. Dus van nature heeft de huid een ingebouwde sunblock. Maar die houdt het niet vol bij lange blootstelling aan de zon. Na verloop van tijd wordt geen nieuw pigment meer aangemaakt en dan begint in feite de (blijvende) beschadiging van de (onbeschermde) huid. De aanval van UV-stralen op de huid kan leiden tot een onherstelbare schade op het DNA van de huidcellen en ook op het immuunsysteem. Het gevolg kan de aanmaak van kankercellen zijn. Daarom blijven we het roepen: bescherm je huid tegen de zon!

Wist u dat

schoonheidssalon Rian werkt met een klantenkaart.
Is een kaart vol ( 10 aankopen van kosmetika) dan kunt u voor 10% van het totale bedrag van de kaart, opnieuw besteden voor aankoop van kosmetika.

 

Houdbaarheid

Is je crème nog goed?
Niet iedereen weet het, maar ook cosmetica en make-up hebben een beperkte houdbaarheidsdatum. Vanaf 11 maart 2005 is de fabrikant van huidverzorgingcrèmes en zonneproducten verplicht om die houdbaarheid na opening te vermelden. Sommige producten kunnen namelijk na opening bederven en zelfs schadelijk zijn. Op alle nieuwe producten staat voortaan een symbooltje van een geopend crèmepotje met vermelding van de houdbaarheidsperiode vanaf de opening. Zelf wel even onthouden vanaf wanneer je het product gebruikt dus.

 

Wonderstoffen

Gratis wonderstoffen 
Er zijn natuurlijk talloze producten die je huid herstellen en verkwikken. Maar de beste stoffen maak je zelf. Door je huid te masseren. De huid is erg gevoelig voor aanraking. Dankzij de duizenden sensoren en gevoelscellen ontvangt de huid signalen die in directe verbinding staan met de hersens. Hierdoor maak je stoffen aan met een wonderbaarlijke werking. Zoals het hormoon oxytocin dat angst, stress en pijn vermindert, maar ook de productie van endorfine, het zogenaamde gelukshormoon. En dat zie je aan je huid.

 

Plantina

Multivitamine mét mineralen: u heeft ze allemaal nodig
Wanneer u besluit om een voedingssupplement te gebruiken, neem dan een multi met uitsluitend de essentiële (= nodig voor het leven) voedingsstoffen. Dat zijn de vitaminen én mineralen. Géén andere stoffen, zoals kruiden, want dan is er onvoldoende ruimte in het tablet voor de belangrijke mineralen in een voldoende hoge dosering. Vergeet niet dat mineralen even essentieel zijn voor de gezondheid als vitaminen! Een juiste balans tussen vitaminen en mineralen is één van de sterke punten van de Plantina Multi.